Samenwerking Leiden, Duin- en Bollenstreek

Twaalf schoolbesturen uit het voortgezet onderwijs met ruim 30 locaties in de regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek en de lerarenopleidingen van de Universiteit Leiden en de Hogeschool van Amsterdam  zijn in 2020 een samenwerking gestart om meer docenten uit ‘nieuwe doelgroepen’ aan te trekken. Mensen die al een carrière hebben buiten het onderwijs en voor wie bijvoorbeeld het onderwijs altijd is blijven kriebelen of die een carrièrestap overwegen.

‘Een fantastisch initiatief om de regionale samenwerking te versterken en de potentiële zij-instromer beter te faciliteren in het proces richting een baan in het onderwijs.’

Vanaf 2020 is door de samenwerkende besturen een regionaal loket opgezet. Dit loket heeft gedurende de afgelopen schooljaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het werven en informeren van zij-instromers en het ondersteunen bij hun oriëntatie richting het voortgezet onderwijs. Daarnaast brengt het loket kandidaten en scholen bij elkaar en draagt bij aan een goede start van de zij-instromers.

Succes!

De afgelopen jaren zijn een kleine 100 zij-instromers gestart bij de verschillende besturen en worden begeleid.

‘Door alle kennis die er is, kunnen dingen makkelijk georganiseerd worden. Daar ben ik echt trots op.’

© leraarwordeninleidenduinenbollenstreek.nl - alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy