Meer informatie over lesgeven

Er zijn veel websites te vinden die informatie verstrekken over werken in het onderwijs. Wij zullen zoveel mogelijk maatwerk leveren binnen het traject. Hieronder kun je een aantal bronnen vinden om verder te lezen.

Landelijk Onderwijsloket

Algemene informatie over lesgeven kun je vinden op het landelijke loket van de Vereniging Hogescholen en de VSNU: www.onderwijsloket.com. Dit onafhankelijke platform is er voor iedereen die in het onderwijs zou willen werken. Voor een paar jaar, voltijd, deeltijd; wat je ook wilt en wat je vragen ook zijn, hier vind je alle informatie en krijg je persoonlijk advies. Zij kunnen je hier ook telefonisch te woord staan en uw vragen beantwoorden. Ook organiseren ze diverse webinars. Aanmelden kan via de website van het onderwijsloket, ga daarvoor naar: https://www.onderwijsloket.com/webevents/

Het Onderwijsloket

Lesgeven in andere regio's

Niet alleen in Leiden, Duin- en Bollenstreek is een regionaal loket opgezet. In verschillende andere regio’s zijn ook loketten ontwikkeld om meer zijinstromers aan te trekken.

Geïnteresseerd in lesgeven in een andere regio? Ga via onderstaande link naar het overzicht.

Overzicht regio's

Lesgeven in het po

Aan de slag als leerkracht in het basis- of speciaal onderwijs? In de Leidse regio zijn de besturen in het primair onderwijs ook de samenwerking aangegaan.

Wil je meer informatie over werken in het basisonderwijs dan kun je hiervoor de Leidse website bezoeken.

Leerkracht worden in Leiden

Lesgeven in het mbo

Aan de slag als docent op het mbo? In de Leidse regio is het mboRijnland altijd op zoek naar enthousiaste professionals die een carrièreswitch overwegen.

Ga naar de website van mboRijnland voor meer informatie.

Zijinstromer MBORijnland

Op zoek naar een stageplaats?

Ben je al begonnen met de lerarenopleiding (voltijd/deeltijd) en ben je opzoek naar een stageplek?

De Academische Opleidingsschool ROSRijnland is een samenwerkingsverband van scholen voor voortgezet onderwijs en lerarenopleidingen in Leiden en de Duin- en Bollenstreek. De partners van ROSRijnland zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de opleiding van studenten tot bevoegde, startbekwame docenten.

ROSRijnland

Hybride docentschap

Ben je wel geïnteresseerd in lesgeven, maar gaat jouw voorkeur uit naar het lesgeven combineren met jouw huidige baan, dan kan het hybride docentschap interessant zijn. Hierbij combineer je beide banen. Meer informatie over het hybride docentschap is te vinden op de website van het expertisecentrum.

Expertisecentrum Hybride Docent

© leraarwordeninleidenduinenbollenstreek.nl - alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy